№ | Результаты обучения |
1 | Құқықтық, кәсіпкерлік, өндірістік, экологиялық ортада қоғамдық, әлеуметтік маңызға ие құбылыстар мен үдерістерді түсінудің инновациялық әдістерін бағалау мен қолдануға қабілетті |
2 | Келу, кету, бос нөмірлерді брондау тізімін жасау стандарттары мен рәсімін біледі; қызмет көрсету стандарттарын сақтау: сәлемдесу, тіркеу, сұрақтарға жауап беру, ерекше тілектермен жұмыс істеу, қоштасу. саладағы заңнамалық және нормативтік актілер мен стандарттарды анықтайды. қауіпсіздік қызметі қызметкерлерінің кәсіби дайындығына қойылатын нормалар мен талаптарды, қонақтардың өмірін, денсаулығын және жеке мүлкін сақтауды қамтамасыз ету жөніндегі шаралар кешенінің сипаттамасын, қонақ үйлерге, орналастыру құралдарына қойылатын талаптарды, қонақ үйлердің құрылымын; қонақ үй кешендеріндегі тамақтандыру кәсіпорындарының қызмет ету принциптері; қонақ үй қызметі қызметкерлерінің этикасының негізгі ұғымдарын біледі |
3 | Істей алады: заманауи техника мен технологияларды қолдану негізінде мейрамхана және қонақ үй бизнесінің орындарын жоспарлау және жобалау; мейрамхана және қонақ үй инфрақұрылымының қалыптасу жағдайын талдау. Қонақ үй қызметтерінің алуан түрлілігіне бағдарлана алады. «байланыс аймағында» қонақ үй қызметін жүзеге асыру саласы ретінде жұмыс істей алады, қонақ үй қызметінде ақпараттық технологияларды, кеңсе жабдықтарын және жеке құралдарды қолдана алады |
4 | Даяшының, барменнің жұмыс орнын ұйымдастыруға, тұтынушылардың әртүрлі санаттарының сұраныстарын ескере отырып қызмет көрсетуді және қызмет көрсетуді ұйымдастыруға қабілетті; қызмет көрсетудің прогрессивті нысандары мен әдістерін қолдануға қабілетті. Қонақ үй кешенінде қызмет көрсетуді ұйымдастыруға қабілетті. Сәлемдесу, тіркеу, сұрақтарға жауап беру, ерекше тілектермен жұмыс істеу, қоштасу сияқты қызмет көрсету стандарттарын сақтай алады |
5 | Қонақжайлылық индустриясында қазақ, орыс және шет тілдерінде кәсіби қарым-қатынас дағдыларын меңгерген; нормативтік-әдістемелік актілерге сәйкес іскерлік құжаттарды құрастыру және рәсімдеу. тиімді қарым-қатынастың психологиялық техникасы мен тәсілдерін, тыңдау, әңгіме жүргізу, сендіру, қызмет көрсету саласындағы кәсіби қызметте аргументтеу ережелерін қолданады; қызмет көрсету саласындағы кәсіби қызметтегі жанжалды жағдайларды болдырмай және реттей алады, байланыс аймағында жұмыс істей алады |
6 | Берілген технологиялық жағдайларға арналған технологиялық жабдықтар мен автоматика құралдарын таңдау жасай алады, үстелдерді ресімдеу мен жабдықтаудың әр түрлі түрлерін орындауға, мәзір мен шараптар картасының әр түрлі түрлерін жасауға, кәсіпорынның сұранысын, түрін және класын ескере отырып қызмет көрсетуге қабілетті |
7 | Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында өндірістік циклды басқаруға, азық-түлікке сараптама жүргізуге, аспаздық өнімдерді дайындаудың технологиялық процесін ұйымдастыруда алған білімдерін пайдалануға, персоналдың жұмысын ұйымдастыруға, ыдыс-аяқтардың, аспаптардың, асханалық киім-кешектердің, мүкәммалдың қажетті санын есептеуге қабілетті |
8 | Қонақ үй және мейрамхана бизнесінде инновациялық технологияларды қолдана алады; кәсіпорындағы қолданыстағы сапа менеджменті жүйесін бағалау және талдау жүргізеді, интеграцияланған менеджмент жүйесін жетілдіруді; туризм және сервис саласында клиенттерге қызмет көрсету процедуралары мен жаңа инновациялық әдістемелерді үнемі жетілдіру және енгізуді талдайды |
9 | Қызмет көрсету саласының логистикасында бизнес-технологияларды модельдеу ерекшеліктерін бағалайды. Клиенттермен өз қызметінің тақырыбы бойынша клиент тілінде байланыса алады. Қызмет көрсету саласындағы жоспарлау мен болжаудың дәстүрлі, сондай-ақ қазіргі заманғы әдістеріне бағдарлануға қабілетті |